perjantai 21. syyskuuta 2012

Uusi koti!

Katto. Onni on katto. Uuden kodin katto, josta on 360 asteen näkyvyys Kathmandun laaksoon. Joka suunnassa on kukkuloita ja vuoria. Näkyypä katolta jopa yksi Kathmandun suurimmista nähtävyyksistä: Monkey Temple. Katolla voi syödä aamupalaa ja nauttia iltapäiväauringosta kirjan kera. Katolla voi siemailla viiniä samalla, kun ihailee kukkuloiden taakse painuvaa aurinkoa ja taivaan täyttymistä tähdillä. Katolla on hyvä käydä ensimmäiseksi aamulla ja illalla viimeisenä ennnen nukkumaan menoa.


Muutaman viimepäivän nettipimento on siis johtunut siitä, että muutettiin. Aluksihan asuttiin Diakin yhteyshenkilön Sailon luona. Todettiin kuitenkin, että tästä kaupungista saa samalla hinnalla ja halvemmallakin parempilaatuisen asumuksen. Niinpä vuokrattiin porukalla talo! Nyt meillä on kolme kerrosta plus katto ja vessoja enemmän kun makkareita (hyvä, jos vatsatauti iskee kaikille samaan aikaan). Sähkömiesten, putkimiesten, nettimiesten (ja niiden kaverien!) säätämisen jälkeen meillä on täällä lämmintä vettä, kaasua, internet-yhteys ja kaikkea muuta mitä ihminen voi tarvita. Hyvä olla siis.


Olo täällä Himalajan juurella alkaa pikkuhiljaa tuntua kovinkin kotoisalta. Muutamat ekat päivät meni jotenkin ihan pöllämystyneenä, mutta nyt on jo parempi. Alun sateetkin on nyt lakannut ja toivottavasti pysyvätkin poissa! Aika hyvin jo osaa kulkea paikasta toiseen ja eri alueita alkaa hahmottamaan. Harjoitteluun kuljetaan bussilla (joka on kyllä oikeesti pakettiauto) ja muuten enimmäkseen kävellen. Askelmittari olis kiva olla, koska aika paljon tulee käveltyä joka päivä. Ruoka on hyvää ja halpaa. Nyt kun saatiin kaasukin tänne uuteen kotiin, päästään taas ite kokkailemaan. Luvassa siis ainakin riisiä ja vihanneksia!

Ihmisiä täällä on ihan hirveesti ja samoin myös liikennettä. Kadulla pörrää kaikenlaisia mahdollisia liikennevälineitä: autoja, fillareita, busseja, tuk-tukeja, moottoripyöriä ja skoottereita sekä kaikenmaailman kärryviritelmiä. Saasteita on tosi paljon ja varsinkin Kathmandun puolella kuumalla ilmalla on tosi ikävä hengittää. Senpäs vuoksi päätettiin tyttöjen kanssa tempasta ja lähteä viikonlopuksi Kathmandun ulkopuolelle. Lähdetään huomenna käymään Nagarkotissa, joka on joku pienempi kylänen parin tunnin matkan päässä täältä Kathmandusta. Ihanaa päästä vähän rauhallisempaan ja puhtaampaan ympäristöön. Nagarkot on vielä vähän tuolla ylempänä (mun matkaoppaan mukaan 1985 metrissä), joten sieltä pitäisi olla hyvät maisemat. En malta odottaa!

Tällä viikolla on ollut muutamia pyhäpäiviä, joten oon ollut harjoittelussa vasta kolme päivää. Harkkapaikasta on fiilikset ihan positiiviset, mutta haasteita kyllä tulee olemaan. Lapset koulussa on ihan supersöpöjä ja oon jo suunnittellut muutaman kuljettamista rinkassa kotiin. Ens viikolla sitten lisää harkkatunnelmia, kun päästään siellä kunnolla vauhtiin!

5 kommenttia:

 1. Siistit pöksyt! Kaikkea te ootte jo ehtinyt tehdä... mutta uusi koti kuulostaa kivalta ja toimivalta, vessat saattaa tosiaan tulla tarpeeseen :D Nauttikaa myös viikonloppureissusta!

  VastaaPoista
 2. Hienolta kuulostaa, turvallista ja mukavaa vkl reissua!

  VastaaPoista
 3. ihanat housuuut! :) ja ihanat maisemat!

  VastaaPoista
 4. Vessat hankittu, tervetuloa salmonella! Saako muuten paikallisen wcn asennettua ihan vain poraamalla lattiaan reiän? :) Hyvä, rohkea ja hintatietoinen valinta toi kämpän vaihto, sehän nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa. Toivotaan, että sateet pysyy poissa ja muistatte olla varovaisia kaasun kanssa. Itse paistettuna voitte paikallista apinaakin maistaa ;) Saasteiseen ilmaan auttaa korkea (tropopaussiin yltävä) hengitysperiskooppi, näppärinä rakennatte vaikka bambusta.

  VastaaPoista
 5. Asunnon katto 360 asteen näkyvyydellä laaksoon kuulostaa upealta! :)

  VastaaPoista