sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Tupa vai stupa?

Tällä viikolla ollaan vierailtu kahdella eri stupalla eli buddhalaisella temppelillä. Viikon teemana on siis selkästi ollut "Tupa vai stupa?". Näkemämme temppelit eivät nimittäin ole ihan mitään pikkuruisia tupia vaan aikamoisia nähtävyyksiä!

Torstaina käytiin siis Swayambhunath -nimisellä stupalla, joka tunnetaan myös nimellä Monkey Temple. Syyn tähän voi fiksuimmat päätellä itse. Olin nähnyt temppelistä paljon kuvia etukäteen ja tietysti ihaillut sitä myös meidän katolta, mutta silti se yllätti upeudellaan. Saavuttaakseen temppelin piti kavuta pitkiä portaita kukkulan laelle. Ylhäältä olikin aikamoiset näkymät Kathmandun laaksoon! Ja itse stupa oli kyllä hieno ilmestys kultasine hattuineen ja kaikkinäkevine silmineen. Hauska oli myös seurata buddhalaisten munkkien kulkua temppelin ympäri ja rukousrullien pyörimistä.

Maisemia ylhäältä. Muutama asukas tässä laaksossa?


Pikkuapinoiden hyppyharjoitukset.


Koirakin lepuutti.


Itse tupa. Vai miten se nyt meni?


Lauantaina kohteena olikin sitten Nepalin suurin stupa - Boudhanath. Ja jo oli rakennuksella kokoa! Samaa tyyliä Swayambhunathin kanssa, mutta vielä paljon isompi. Myös täällä Buddhan kaikkinäkevät silmät katselivat tuimasti temppeliä kiertäviä ihmisiä ja kultainen hattu loisti kirkkaasti auringossa. Hankala oli saada kuvaan koko hässäkkää, mutta tässä yritystä:


Onnistuneen viikon kruunasi sunnuntaiaamupäivän seinäkiipeily Thamelin kiipeilyseinällä. Eipä tuntunut edes ihan niin vaikealta kuin ekalla kerralla muutama viikko sitten! Nyt on taas kerätty voimia alkavaan harkkaviikkoon. Joka onkin huiman yhden päivän mittainen! Tiistaina alkaa nimittäin kahden viikon loma ja se jos mikä on siistiä. Lukijoiden toiveesta ensi viikolla luvassa postausta muun muassa nepalilaisesta ruuasta. Mitä ovat momot, dalpati, pakodat, tempurat ja masala tea - se selviää seuraavassa jaksossa!

5 kommenttia:

 1. Erittäin hienoja stupia sielläpäin! :)

  VastaaPoista
 2. Moikka, oon Nutalla ja kaikki lähettää paljon terkkuja, meno on kuin ennen.....

  VastaaPoista
 3. Vitsin kiipeilijä, ilmeisesti seura tekee kaltaisekseen? Siel on liikaa apinoita.. Kiitos kuvista, ruuasta otat sit kans! Otetaanko kevään ravintolapvään Nepal-teema? Haleja sulle!  VastaaPoista
 4. Jälleen kerran upeita kuvia! Ihania lomapäiviä sinne :) lähetä telepaattisesti jotain positiivista energiaa sieltä Himalajalta tänne pimenevään syksyyn ;)

  VastaaPoista
 5. Wou mitä mökkejä. Treenaat sitten ihan urakalla ensi kesän flowparkkia varten ja kiipeät sit ku pieni apina mustan radan läpi ;) Kiva aina kuulla, että kaikki on hyvin <3 Täällä kans.

  VastaaPoista